Voorkom een ‘huwelijksfeest from hell’

Voorkom een ‘huwelijksfeest from hell’

We dromen allemaal van een geweldige trouw. Een feest dat de bruid en bruidegom in de bloemetjes zet maar toch een sensatie is voor de gasten. We zochten even op het internet en vonden enkele ‘huwelijksfeesten from hell’. Deze feesten waren verschrikkelijk maar wij geven tips hoe je dit kan voorkomen.

“Het was een heel leuk huwelijk maar bijna alle gasten hadden voedselvergiftiging de dag erna. Ik weet dit omdat veel gasten een kamer hadden geboekt in het hotel naast de feestzaal. Het personeel is de hele nacht beziggeweest met WC’s en badkuipen te ontstoppen. Het bleek dat familieleden van de bruid het feestmaal hadden bereid en bepaalde hygiënische regels niet respecteerde.”

Onze tip: Werk samen met een gekende traiteur, deze staan garant voor kwaliteit en veiligheid. Wens je een bepaald gerecht te serveren, overleg dit dan op voorhand met de verantwoordelijke.”

“Het was geen kerkelijk huwelijk dus besloten ze een ceremonie te houden op het feest. Het was heel leuk gedaan alleen jammer dat de ceremoniemeester de naam van de bruidegom fout uitsprak ... het hele feest lang.”

Onze tip: Zorg dat je een ceremoniemeester hebt met ervaring en dat deze op de hoogte is van alles.

“Het eten voor alle gasten was koud geworden omdat de bruid, bruidegom, bruidsmeisjes, de getuigen, de vader van de bruid, de vader van de bruidegom en beide moeders een speech wilde geven.”

Onze tip: Laat gasten op voorhand doorgeven of ze iets willen zeggen, dan kan de verantwoordelijk dit inplannen. Een goede traiteur beschikt ook altijd over verwarmingselementen om het eten een tijdje op temperatuur te houden.

“Het huwelijk ging door in mei maar het was al enkele dagen rond de 35°C. Doordat de locatie te klein was en iedereen op elkaar zat, was iedereen drijfnat van het zweet.”

Onze tip: Houd rekening met warme temperaturen; waaiers, fris water, ventilatie. Ga ook voor een locatie die voldoende groot is en eventueel kan worden uitgebreid. 
 

Of lees onze blog hier.